Monday, October 12, 2009

Reisi kokkuvõte

Ei viitsinud ja olin juba loobumise äärepeal, kuid siiski mida on alustatud tuleb ka lõpetada.

Esimene pilt väljendab Chamonix linna 3777m kõrguse künka otsast vaadates. Künka otsa sai siis köisraudteega, et minna Mont Blanci vaatama, mida suure udu tõttu küll eriti ei näinud, kuid vaated olid siiski võimsad. Chamonix linn tuli välja oli üldse esimene taliolümpialinn, niiet ka seal sai juhuslikult siis käidud.



Antud pilt oli jälle üks huvitav asi, mida sain esimest korda elus teha, nimelt mootorratta rongiga transportimine läbi mägitunneli. Sveitsis siis see.



Üks vahvamaid söömaaegu mida ma üldse kunagi kogenud olen. Nimelt tellisime mingit kohalikku spetsialiteeti, millest jahuti igal stendil. Väga süveneda ei viitsinud ja ega ei saanudki t5äpselt terminitest aru, mida see sisaldas. Kuigi oli saksa keeles, millest ma üldjuhul saan suht normaalselt aru. nüüd asjast. toodi antud suur metall nõu meile ette ja ega ei saanudki aru mida me täpselt tellinud oleme, kokk tuli spetsiaalselt köögist välja ja küsis kas saksa keel sobib, ütlesin natürlich ja jutuvada hakkas pihta. seletas siis ära kuidas süüa ja mida teha ja mis miski on.

Nimelt toodi hiljem juurde 2 vaagnat, milles ühes oli 10x Big mäki suured friikad hinnanguliselt ja riisivaagen 4-le ma pakun, kes pakiriisiga rohkem kursis, siis pakuksin 3 kotikest võib-olla 4, kuid pigem 3. Siis 2 vaagnat liha ja 3 kaussi maitsestatud kastmeid ja kõike seda lihtsalt näpuga pildipeale näidates Menüüs. peab meeldima. hakkas siis söömine pihta, lihad tuli ise teha, kuna toodi täiesti toored lihad. need tuli siis selle metallnõu peale asetada, mille all miskid leeklambi moodia asjad põlesid, nõualumises osas oli toorsalat ja seened tulises õlis, mis andsid sitaks hea maitse. ja nii me lasime oma 1,5h järjest söömist. pole enne nii vägev süüa olnud, kuna pidevalt oli põnev, sai aga liha uuesti küpsema panna, uut õlut tellida ja juttu ajada. Soovitan kõigile: Asi asus siis Guttannen-s Sveitsis ja seal ainult 1 restoran ongi (nimi Bäeren), niiet raske otsida ei ole ja söögi nimi oli Tatarenhut.

Koduleht: http://www.baeren-guttannen.ch/

No comments: