Sunday, May 4, 2014

Laos

Üleeile jõudsin Eesti, aga teen postid tagantjärgi rahulikus tempos ära. Alustan Laosega.

Laoses sai järgitud suht standard turisti marsruuti algfaasis, kuni lõpuks inerts sai murtud ja soovituste põhjal oma rada astuma hakatud. Algas Tai-Laose piiriületusega Chiang Khong (Tai) / Huay Xai (Laos) linnas. võetud ülehinnatud tuk-tuk kohalikult tuk-tuk monopolilt ja siirdutud hommikuse pikapaadi peale.


Sihtpunktiks oli endine Prantsuse koloniaallinn Luang Prabang, reis sinna kestis sujuvalt 2 päeva, ööd laevas veetma ei pidanud ja sai veeta külas jõe ääres. Hommiku uuesti loksuma. 

Vahepeatuse küla:


Luang Prabang oli üsna hubane linn kui olla harjunud euroopa nägudega ehk turistide armeega. Ise väga sillas polnud sellest ja pärast paari päeva ammendas. Ei saa öelda, et kehv koht oleks olnud siiski. Lihtsalt sitaks palju turiste. Aga täitsa tore turg oli seal ja kuigi kauplemine oli kohati naljakas sai asjad lõpuks mõistliku hindadega kätte. 

Näide:
küsin: "palju objekt maksab?"
saan vastuse: "5 000 ehk ca 0,5€"
küsin: "palju 3 objekti erihind on?"
saan vastuse: "25 000"


Luang Prabangis sai peale minimaalse ostlemise veel ronitud ja uuritud muuseumeid ja heateona annetasin 2 raamatut ka kohalikule raamatukogule: "The Book Thief" ja "Children of Dune". Mõlemad täitsa head raamatud. Ainuke asi mida kahetseda oli unustada sissekirjutus teha annetatud raamatutele.

esimese faas ronimisest:

kohale jõudmine:


kuna muuseumites pilti teha ei või siis tuleb näidata endist kunni.


Järgmine sihtmärk oli Vang Vieng, mis on keskendunud lõõgastumisele, mis suuremal määral päädib baarides istumisega. Siiski päeval oli ka midagi teha. Näiteks hüpata puuotsast vette:


Kuigi tundub üsna lihtne 5m kõrgune hüpe, siis üleval olles lihtsuse skaala muutub.

Sai ka kuuma õhupalliga sõita, aga kuna lugesin reviewsid et üsna palju väikeseid õnnetusi on juhtunud ja turvalisus ei huvita kedagi siis jätsin selle vahele seekord. jõuab veel. Pildi tegin siiski ära.



Edasi sai liigutud läbi pealinna kus sai 2 tundi veedetud Thakheki nimelisse linna kuhu soovitati minna, et teha rolleriga 4-päevaline ringreis. rollerisõidu tipphetked olid petangi mängimine kohalikega õlle peale (Sabaidee guesthouse) ja Konglori koobas. mõlemad olid sündmused, mis jäävad ilmselt väga kauaks meelde ja kindlasti Laose tipphetked. Ringreis ise oli 350km pikk.


Koobas oli eriline kuna koopast voolas läbi jõgi ja sai paadiga kottpimedas läbisõita. 3h edasi-tagasi.


Pärast Thakheki sai 4000 saare (pildid lingile vajutades) poole suund võetud. väga ilus ja chill koht, kuid häirima jäi hotellitoast raha haihtumine. Mistõttu mitte kõige positiivsem mälestus. muidu suht ok koht, aga kui plaanite seal piljardit mängida siis parem võtke oma kriit kaasa, kuna peaaegu kuskil seda ei leidu. lisaks tuleks olla üsna avatud meelega laudade loodis oleku suunas.



Jutt jätkub järgmine kord Cambodiast


No comments: