Saturday, October 26, 2013

Aitutaki

See blogi tuleb rohkem piltidest kui jutust. Olin ainult ühe päeva saarel ja arvestades, et rarol mõni päev vahtisin niisama oleks võinud parem aitutakil vahtida, aga mingil imelikult kombel ma selle peale ei tulnud. Pole hullu, põhiasjad said nähtud ikkagi.


enne piltide vaatamist tasuks teada, et saart külastas Aitutaki ajaloo kõige rängem taifuun 4a tagasi hävitades 90% saare taimestikust. õnneks palmid kasvavad väga kiirelt.


Reisi kava oli järgmine hommiku kell 08 lend ca 45 minutit, propelleriga Saabil. Seejärel tunnine bussireis ümber ning risti-rästi läbi saare kus giid rääkis kõik mis teadis ära ja ega palju rääkida polnudki väga. Bussireisi käigus külastasime Pacific resorti, mis on maailma parim butiikhotell ehk väikehotell viimased 3a. Mõne pidid, hind algab 600€ päeva eest.

Bussiekskursioonile järgnes laevareis laguunil, mis oli päeva põhiatraktsioon. Sai külastatud mitut laguunisaart ehk mutut 


ning snorgeldatud kaladega




ja õppisin ära ka kuidas kookospähklit avada ning nägin ka kookospähkli krabi, kes alustab elu karbisees kuni kasvab suuremaks. hetkel siis väike pildi peal. nägin Rarol looduses ka väiksemaid täiskasvanuid.


Külastasin ka väidetavalt maailma kõige väiksemat postkontorit one foot islandil. Sain sealt kõige ägedama templi passi. pildil netist leitud analoog


Jalutades ümber saare selgus et teisel pool külge on kive korallrahust kaldale uhutud. Olin küll paljajalu, kuid ei viitsinud tagasi ka kõndida ja vaikselt manööverdasin läbi ja tegin mõned jäädvustused.


palmi kasvamise algus:


Nendel mutudel on toimunud ka „Ellujääja“ ameerika ja inglise versioonid 5-6a tagasi. Ei saa öelda, et kehv asukoha valik. Paroodia leidsin ka youtubest

  

Väga nauditav keskkond päeva mööda laskmiseks. 


PS: Cooki saared olid mu 50. võõrriigiks. Tähiseks sattus päris norm riik.
Järgmiseks Auckland ja Bandar Seri Begawan

No comments: