Sunday, July 17, 2011

5. päev - Inglismaad nühkides

Oli esimene tegus päev, kus sai juba ringi hakatud vaatama. Hommikust õhtuni sai vihma täna, õnneks olid vihmaülikonnad isa tungival soovil kaasas ja ei saa öelda, et oleksin kurvastanud. Hommikul siirdusime ööbimispaigast Stonehenge poole, mis jäi ca 50km kaugusele. Enne parklasse sissekeeramist tuli vastu Eesti numbrimärgiga buss. vot nii. Kivihunnik oli täpselt selline nagu ta olema pidi - hunnik kive järjekorras.


Edasi siirdusime Mini tehase suunas ja seejärel oli plaan minna Triumphi tehast, teepeal hakkasid aga väga tumedad pilved järjekordselt silmapiirile, mistõttu oli päästvaks sildiks "Heritage auto museum" silt, mis viis Inglismaa kõige automarkide muuseumi, mis oli väga positiivseks üllatuseks. Kindlasti soovitatav koht. Väljapaneku vaieldamatult huvitavaim eksponent oli James Bondi filmi "Quantum of sole" Aston Martin:



Mini ja Triumphi tehased kahjuks Pühapäeval kinni/bronnitud, seega tegime ainult väljast pilti. Pingutus seegi. Mini:


Triumph:


Reisi jooksul oleme nüüd läbinud 3549km, mis teeb keskmiseks päevaks 700km, nüüd oleme aga kohal ja järgnevad päevad peaksid oluliselt tagasihoidlikumad tulema. Homseks sai hotell Edingbourgi broneeritud, üsna Viski baari lähedusse, kus peaks 300 erinevat shoti viskit olema - eks pärast oska paremini rääkida. Hommikul võtame aga suuna Lennundusmuuseumi suunas, kus eelmine kord jäi COncordis käimata, seekord on vaja see viga ära parandada.

1 comment:

hotcocacola said...

Vaata, et EPTks ikka tagasi jõuad! Solid post!