Saturday, July 16, 2011

Läbi 3. maailmariikide, kus internet on haruldus...

2. päev läbi poola Saksamaale.

Algas päev Poolas nagu alati, vihmaga. Siiski vedas ja paduvihmani asi ei jõudnud ja sai meeldiva värskenduse ainult ja boonusena oli vihm ka üpris soe. Teed on viimaste aastatega päris tugeva arenguhüppe teinud kvaliteedi osas ja isegi kolmanda järgu teed on uue katte saanud suures osas. Aegajalt on ka loomulikult vana head „Poola teed“, kuid see tuletabki jälle meelde kui suure arengu on vahepeal teed teinud. Üks asi, milles nad õppust võtnud ei ole, on aga te ede laius. See on jätkuvalt täpselt nii lai, et kui 2 rekat vastamisi satuvad, siis üks peab killustikult lisa nõudma. Lõpuks sai siiski Saksamaale ja siin on hoopis teine hingamine, teed on vinged ja kiirusepiirang vähe kõrgem. Sõidetud sai täna ca 675km ja homseks jääb luksemburgini jõudmiseks umbes 850km + rehvivahetus mul. Tahaks 10h-ga hakkama saada või veidi varem. Eks näeb, kuidas läheb.
Poolakas sai vist jõuludeks traktori ja nii õhinas endiselt:



3. päev Rännak läbi Saksamaa

Kohe hommikul sai võetud siht Nürnburgi peale, kus oli plaanis rehvivahetus sooritada. Sai umbes 200km sõita kui oli kiirtee peal avarii, mis tähendas 10km rivi, õnneks oleme retkel mootorratastega, mis tähendab et saab ridade vahelt läbi nihverdada ja sedasi ca tunni säästa kui mitte rohkem. Päeva jooksul oli 3x vaja nii toimida, ülejäänud 2x oli remont põhjuseks. Korra pidi ümbersõidu tegema, mis tähendas kerget ekslemist, aga no problemo.
Rehvi vahetusega sai asjad täpselt klaariks, poest ostsin rehvi ja siis sõitsin sellega 500m edasi vahetusse. Vahepeal sai aega parajaks tehtud McDonaldsis. Lihtsalt vinge. Järgnes 400km kiirtee nautimist, mis oli tõesti hädavajalik. Isegi isa sai chopperiga päris hästi järgi, kuigi ega tal sellega lihtne liigelda ei ole siin, eriti kui miski avarii on teepeal. Liiga lai ja kohmakas. Aga hakkama saab hästi. Pikkades laugetes kurvedes oli ainult tunnet vajutada täna ja 200 sain kätte korra, ülejäänud kordadel sai kurv ennem läbi kui jõudsin 200ni. Asi seegi.
Hetkel oleme Kasemetsas ehk saksa keelses variandis Birkenfeldis. Täna sai 800km ehk kokku on tulnud umbes 2250km. Luksemburgi piirini peaks olema umbes 100km.

No comments: