Saturday, December 17, 2011

mõtteid kultuurilistest erinevustest taiwanist, lõikamaks kasu uskumatult vägevale riigile - Eestile

Nohu nüüd paar päeva suht kadunud ja saab uuesti vähe rohkem ringi väljas liikuda, kuigi ilmad on vist talvised siin. Igatahes juba pikemat aega sajab iga päev. mitte küll häirivalt tihedalt, kuid siiski päikest pigem pole. Sooja on umbe 18-20 päeval ja 15 õhtul, seega külm just pole.

Käisin Sun Yat-sen Memorial Hall ja peaks mainima, et päris suur on. parasjagu oli väljanäitus möödunud aegade tehnikast ja päris pullid aparaadid olid, eriline lemmik oli loomulikult televiisor:


pilt majaomanikust ja tüübist, kes teda valvab. päris vinge töö võib olla:



Eile käisid mul aknapesijad :


3 erinevust võrreldes Eestiga:

Esimene erinevus võrreldes Eestiga on liiklus, sellest saad aru esimesel võimalusel kui proovid ületada teed kohas kus pole foori. nimelt kehtib siin arusaam, et ülekäigurada ei ole koht kus autod annavad inimestele teed, vaid koht kus inimene võib üle tee minna kui parasjagu autot ei tule. korra oleks otsa sõidetud, õnneks oli veeremiskiirus ja toetasin käe autokapotile vältimaks pihta saamist jalgadesse. Võite arvata mis autoga oli tegemist. võitja saab auhinnaks vaimse tunnustuse minupoolt.

Teine väga tajutav puudujääk on prügikastide puudus. tõesti on raske leida üht ja ometi pole mitte kusagil prügi. tundub nagu peaksid kuskil need olema seega, pole leidnud igatahes veel.

Kolmas väga müstiline asi on toidu supermarketite puudumine. tõesti ei kujuta ette kas neil üldse sellised asjad on olemas või mitte. mingil määral asendab seda ööturud, mida jagub üle linna. õnneks on 7eleveneid ja family marketeid terve linn igal tänaval paar tükki täis, kuid seal on valik umbes sarnane meie R-kioskiga lisatud kerge kiirtoidu valik.

Järgmine kord kirjeldan sarnasusi.

4 comments:

Sander said...

Taipeis on väidetavalt kõige rohkem 7eleven'eid ruutkilomeetri peale maailmas. Kuid sellest hoolimata ei puudu ka suuremad toidupoed ja supermarketid. Nad lihtsalt ei näe välja sellised, nagu eestlased harjunud on (pole mingeid suuri parkimisplatse jne) ja kesklinnas on neid tõesti vähem. Suurimad poed on Carrefour'id, nende asukohad peaksid netist ka leidma, kuid lisaks on veel mitmeid kohalikke kette (nt PX Mart, Luck Dollar). Lisaks on suuremates kaubamajades enamasti all korrusel korralikud toidupoed (kuigi vahest veidi kallimad).

Priidud said...

tänud. uuurin lähemalt kui mingi konkreetne isu tuleb kunagi.

Alaska said...

Auto oli ikka bemm ma loodan. Kuigi idamaades on rohkem rullnoka auto vist tuunitud riisirakett, honda või midagi nende hulgast.

Priidud said...

aega läks aga ainus vastus ja kohe 'ige. loomulikult tuunitud bemm. rahvas on igalpool samasugune.

pole viimasel ajal eriti pilte teinud ja seega pole uut posti teinud, kuigi üks 4h-ne seiklus muuseumi oli, kus ma kaugemale metroost ei saanud erinevate juhtumiste tõttu. jõulud lasen üle, erilist tunnet pole peale rahulolu et neid tähistama ei pea, kuigi ema tehtud põrsapraadi pohlamoosiga järaks küll