Monday, May 31, 2010

4. Päev - Transilvaania

Päeva sihiks oli 520km ja võib öelda, et selle reisi kõige kurnavam päev, kui sain öömajala 1,5h varem kui seni keskmiselt. reisi alguses nägin õnneks asju piisavalt läbi et kohe pärast piiri esimeses linnas peatus teha ja kohalikke dubrikuid osta. Kiitaväärt peatus oli, kuna täna on täpselt 1 korra kaart töödanud. õnneks saab mõnes kohas ka eurodes maksta, seega sai täpselt õige arv vahetatud ma loodan.

Kõige üllatavam asi tänase päeva juures on see ja imestama panevaid asju ikka jagus.
nr1: 510km jooksul nägin täpselt 16 mootorratast. esimese 210km-ga ÜHT!!!! müstiline riik ikka.
nr2: Põhiteed on VÄGA heas korras, aint esimesed 50km umbes oli suht pask, imestamapanev asi on muidugi see, et tee läbib absoluutselt igat väikest linna, seega koguaeg on kiiruse piirang kas 50 või 70. ja politsei on AINULT linnades, aga neid on päris palju ikka.
nr3: hobustega rullnokad, nolkidel ei ole mitte bemme, vaid vanker ja hobune. nägin vähemalt 2-3 korda kuidas kamp nolke vankri peal ja hobune lendab tuhatnelja ja nolkidel nägu naerul.
nr4: kohalikud oskavad keeli, mitu korda eeldasin et ei osata ja hakkasin oma venekeelt pusima, kohe küsiti English? Deutsch? milles probleem, neid keeli ma ikka pigem räägin.
nr5: 510km-st oli 450km üksteise sabas sõitmist, ikka üsna müstika kui tihe see liiklus on ja kiirteid nad alles rajavad, hetkel veel ei ole eriti. arvan, et ei eksi kui ütlen et sama seis mis poolas ca 5-10 aastat tagasi, aga teede kvaliteet on üldjuhul 9/10st. eks muidugi juhtu sitta ka sekka, kuid seda ikka juhtub.

Hetkel rohkem ei meenu. Hotelli võtsin täna täpselt nii, et lubasin endale et esimene normaalse välimusega hotell mis tuleb selle ära ka võtan kui olin 20km sihtpunktist ja õnneks tuligi ja hetkel olen superrahul. Otsust tingis asjaolu, et just siis hakkas paduvihma sadama, õnneks 10km jooksull ka leidsin ja päris läbi märjaks nagu eile siiski veel ei saanud, ennem sain katuse alla. Kuna ühtegi pilti täna ei teinud, siis panen pildi hotellitoast, homme Dracula kindlusesse, siis laksin jälle hoolega.



Liiklemisest. kuna täna gps toimis kuni Rumeenia piirini, siis viimased 460km sõitsin üsna nii nagu esiisad vanasti, viitade järgi, paar väikest eksimust tuli, kuid suund oli koguaeg siiski õige ja paar korda tanklas kontrollisin ka üle kui asi ei olnud päris 100% selge. Saab ka ilma, kuigi gps-ga ikka sitaks lihtsam.

Homne eesmärk on siis kohe varavalges Dracula lossi juurde lennata, kell 09 00 avatakse see ja siis hotelli tagasi ja asjad korda ja Bulgaaria poole ajama. liiga väsitav on nii tihedas liikluses pool päeva 50-90ga sõita. iseenesest kui tee tühi oleks, võiks päris hea olla, kuid rekadega maadelda ei ole kerge, eriti kui mõni küngas juhtub ka ette jääma, siis vaata et tahab välja surra Triumph.

2360km sõidetud.

4 comments:

sancs said...

Väga põnev lugemine. Jätka samas vaimus!

redd said...
This comment has been removed by the author.
rohelinekonn said...

väga viis lugemine, tekitab kohe soovi eestist minema panna

Tarmo said...

tekitab pigem soovi üks Triumph osta ;)