Monday, November 29, 2010

London - päral!

Täna läksid asjad olulisemalt libedamalt, ilmselgelt aitas kaasa eeldamine, et pigem niikuinii minema ei saa. Läks vastupidi ja kõik sujus viperusteta, tuleb lihtsalt Estonian Air-ga võtta lend. täpsemalt: Päeva algus polnud just paljulubav, ilmselt haiguse tõttu oli reisituju 10 palli skaalas 1 lähedane, mida ei ole palju. Mindud loomulikult sai. Meenus, et sama asi oli ka eelmise pikema reisi eel kui mootorrattaga sai ringi tiirutatud. Lennukilt maha jõudes väga kiiret polnud, kuna informatsioon rongidest ja asjadest oli üsna udune, kogemata loomulikult tee peale jäi miski superodav piletikassa, milles sain metroo pileti 1,1£-ga 6£ asemel lisaks oma tava rongipiletile. Ei tea kuidas see juhtus, aga see töötas päev otsa ja mina olin rahul. Loomulikult istusin vale rongi peale, kuid õnneks ei olnud eksimus suur, lihtsalt läks sihtkohta väikese ringiga. Samas kiiret väga polnud, seega no risk.

Sain suht eeskujuliku giidi endale kaubeldud, kes lasi intensiivse 4h-se ekskursiooni linna põhikohtades. Saab ainult kiita. Homne eesmärk on Sherlock Holmesi muuseumi jõuda ja kõik muu on juba puhtalt boonus. Mõttes on kas Briti Rahvusmuuseum või miski muu, mille peale hommikul tulen. Võimalik, et käin kohalikus kinos ära, pärast Holmesi on kõik muu veel lahtine.

Vaatamisväärsustest sai käidud Big Beni ja parlamendi hoonet vaatamas


kõrval asuvast Milleeniumi rattast sai ka mõned sümboolsed pildid tehtud. Seejärel sai suund võetud selle kuulsa silla London või tower brigde´i poole, siin võin eksida nimega.


Vahepeal ka mõned kõned tehtud:


Siis mõned paremad arhitektuuri musternäidised üle vaadatud. St. Pauli katedraal jne. Loomulikult sai ka mäktonaldsis käidud, mitu korda.

No comments: