Friday, November 5, 2010

Rooma vol2

Hetkel Eestis tagasi, aga kirjutan tagantjärgi lõpplahenduse ära.

Viimane Rooma päev sai alguse Colosseumi poole jalutamisega, kuhu seekord ka mõningase ootamise järel sisse sai.




Ei saanud kurta, vaatepilti oli, meeleolu oli, kive oli:


Seejärel sai loomuliku jätkuna väikene snäkk teepeal võetud ja kuigi karsklus on elunormiks mul, siis Homer Simpsoni "Duff" õlut nähes võttis käed värisema ja tellimine oli automaatne. Ilusad hetked.


Seejärel sai sammud seatud Van Gogh Näitusele, mis oli parasjagu linnas. Sai rivvi võetud ja lühikese ootuse järel sees.

Oli vahvaid maale ja veidi ka Van Gogh tausta ka seletatud, millest enamus oli küll inglise keelde tõlkimata jäetud, kuid midagi siiski oli. Seejärel algasid pildigaleriid ja olemas olid nii van gogh tuntud eneseportreed, küpressid ja maainimesi kujutavad maalid. Eriti meeldis tema reprodutsioon Valentin De Baulogne maalist 4 ages of man:
originaal:


Van Gogh versioon:


Päeva teisel poolel sai sihiks võetud purskkaevud, 5D kino ja maailma unikaalseim McDonlds. Alustatud sai kinoga, mis oli päris vahva. 5D erineb siis 3D kinost sellega, et istmed on platvormil mis liiguvad pildiga kaasa ehk siis 4D ja 5D annab lisaks tuul ja veepiisad, mida lastakse vastavalt ilmale/situatsioonidele ekraanil.
http://www.timeelevator.it/ Huvitav kogemus.

Järgmisena sai sihiks võetud purskkaevud, esimesena sai külastatud Trevi purskkaevu, kus oli ääretult palju inimesi kogenenud. Pidavat maailma tuntuim purskkaev olema.


Mina seda ennem ei teadnud ja arvan siiani, et Las vegases asuv Bellagio 100m kõrguste pursetega purskkaev on kuulsam, vähemalt minujaoks. Kõik on suhteline.

Seejärel sai seatud sammud väidetavalt maailma kõige unikaalsema McDonaldsi poole, mis pidavat olema disain toolide ja välimusega olema + ääretult suur, kõikidele korrustele ma ei jõudnudki, kuid pidavat 800 kohta olema seal. Aadress: Piazza di Spagna 46/47 Pilt pole küll suurem asi, aga parema puudumisel läheb see:


Hiljem sai veel möödutud Tritone purskkaevust, millest tuli enamvähem pilt ka välja. Eestis selliseid väga ei leia.

No comments: