Saturday, June 19, 2010

23. päev – Alpidest kiiremas korras minekut.

osa1.
200km sõidetud. Itaalias, lõpuks. Eranditult kõige kiiremad teed, mida gps pakkus Itaaliasse jõudmiseks, saaks selle vihma käest lihtsalt ära. Mitte, et šveitsis just väga palju kiireid teid oleks, isegi kiireteel on 100 üldjuhul märgiks, erandina 130. ja suurel maanteel üldjuhul 80. Lihtsalt laiemad on kui tavalised teed. Nägin nii lumiseid mäetippe, märgijõgesid kui ka kõrgelt alla kukkuvaid jugasid ja koskesid.
Iga kilomeetriga Itaaliale lähemale hakkas päike järjest enam vihma üle jõudu näitama ja Itaalia piirist üle saades tundus juba asi päris lilleliseks minevat. Pettumus. Keerasin pärast piiripunkti kohe parklasse, et unarusse jäänud ketti õlitus ära teha. Ja hakkas paduvihma sadama, mis kestab juba 20 minutit. Kett tuletas ennast rauakõlinaga ca 10km enne piiri meelde kui suur ummik järsku tekkis ja millest ma sujuvalt ühe rolleri järel mööda laveerisin.
Pärast tuli välja, et ees oli tunnel ja umbes 3km pärast tunnelit oli suur reka tee ääres seismas, politsei ja päästeameti auto selle järel vilkuritega. Ilmselt oli idee, et tunnelisse järjekord ei tekiks rekast mööda sõitmisel. Ei teagi, šveitslased on jube ettevaatlikud kõiges.

Sõidu alguses meenus, et täna on laupäev pigem ja kurat seda teab kas ja mis Itaalias täna üldse avatud on, kaasaarvatud plaanis olevad Ducati ja Lamborghini muuseumid. Ilmselt siiski väga kaugemale ei jõuagi sõita kui need muuseumid (250km nendeni piiripunktist), kuid homme on jällegi pühapäev ja siis on kõik niikuinii kinni. Suht kindlalt võib nii eeldada „siesta“ maades. Eks näeb, selgub.


osa2.
Itaalia olgu mis ta on, aga ilusa ilma talongid olid sealgi otsa lõppenud. Nähes, et midagi head ka Itaalia endast pigem ei kujuta: sooja ei saa, vihm ei lõppe ja motomuuseumidesse ei saa, võtsin vastu otsuse Hispaaniasse suund võtta. See on ainuke riik, milles ilmateate järgi igapäev ainult päike on olnud. 4 päeva lausvihma järjest saada väsitab vaimu. Tegingi 550km päeva enamasti läbimärg olles, aga külm siiski ei hakanud õnneks. Hetkel jõudsin Mentoni, Prantsusmaale. See on linn, milles ma ka sügiseses mototripis ööbisin. Jääb ca 10km Monacost itta. lollikindel valik tundus. 670km Barcelonani ja umbes 8000km see retk sõidetud. Homme võtan suuna läbi MOnaco Andorrasse ja siis vaatan edasi, mis saama hakkab.

No comments: