Monday, August 3, 2009

Reisi kokkuvõte.

Kogutripi pikkuseks oli 5400km ja aega kulus 8 päeva, millest siis viimane päev 2200km. Algusest peale puudus plaan, peale kihutamisest isu täis saamise, seega kultuuriline osa tuli hoo pealt. olen valikutegea rahul.

Tagasiteest ülevaade.
nagu öeldud eelmises postituses, siis algselt oli plaan Poola alguseni sõita, kuid kuhu jõudsin juba kell 6 või 7 ajal, siis mõtlesin et lasen veidi ikka veel. sellest aga hiljem. Algas trip Garmisch-Partenkirchenist ca kell 10 hommikul ja võtsin tee berliini poole, kuna olin eelmisesse ööbimispaika gps-i laadija ilmselt unustanud siis gps abile sai loota ainult viimases hädas kuna akut oli järgi ca 1,5h ja kuna suuri linnu oli mitmeid mida läbida, siis niisama seda kulutama ei hakanud. vaatasin ära et maanteega A9 peaks berliinini jõudma ja peale mõne korra kui münchenis sai gps kasutatud sai enamus teest ilma hakkama. eelmises postis sai ka mainitud duelle, siis selle tee peale jagus neid mitmeid, eriti värvikas oli ühe bemmiga kellega vahetasime korduvalt kohti ja oli lõbus koos sõita. Kõik oli muidugi turvaline ehk mingeid üleliigseid riske ma kurvides võtma ei hakanud, kuigi lõpuks tulid laugemad kurvid ka juba 210ga välja. igatahes kestis see mingi aeg kuni üks meist teelt maha keeras, ilmselt mina bensukasse.

Poola oli meeldiv üllatus. sinna on nüüd ehitatud ilusaid kiirteid lausa, mis on küll tasulised, 11 kohalikku iga ca 80km tagant umbes ehk 45 eeku. kuna tee oli tühi, siis oli väga lust seal sõita. enne warssavi eksisin muidugi korra ära kui gps ajas segast bensukast väljumisel ja olematu tee peale juhatas, mistõttu seiklesin mõne tunni väikestel teedel, aga kilometraazis väga ei kaotanud selgus, ilmselt ainult ajas. mingi hetk sain poola motomehega tee peal kokku kellega sõitsime väga pikalt koos kuni mõlemad keerasime samasse bensukasse sama põhjusega ehk mitte midagi ei näinud kiivrist välja, visiir oli täitunud sitikatest. Seal ajasime mõne sõna juttu ja teed läksid lahku kui ütlesin talle et olen 1300km praegu sõitnud aga lasen 900 veel, mille peale ta ütles talle on 500max. igatahes viimased 50-60km varsavini oli teetööd ja 60 ala. ebameeldiv.

varsavist sain üllatavalt lihtsalt läbi ja selleks ajaks oli öö ka juba tulemas. edasi suundusin Bilastoki peale ja edasi läbi balti riikide koju. kui juba leedus olin, siis vaatasin et nüüd on juba mõtetu ka ära lõpetada sõitu, sisuliselt ju kodus juba, miski 600km aint veel. mõned kabanossid ja red bullid teel ja olingi juba riiast ka möödas. lõpp oli siiski kaunis kohutav juba, uni oli liiga meeletu ja kübemeks vajus ikka mitu korda silm kinni, pärast mida tegin 1-2km jooksul kohe peatuse ka. No risk peab olema.

Jõudsin koju, keerasin magama ja 5h pärast oli uni läinud, ilmselt 3-5 joodud red bulli mõjutasid seda omajagu. Järgmine päev ei olnud motoisu päris täis, mida iseloomustab setu päevadel käik ja ligi 400km.

Motomees ei väsi.

No comments: