Monday, June 7, 2010

11. Päev - Kreeka

Hommiku startisin oli soe, kuid mitte midagi hullu - pluss kiirteel tuul suht tugev ja sain pandud standard varustus selga. esimesed 300km kiirteel oli mõnus rahulik 130 märk ja lasin seal sujuvalt ja aeg lendas kiirelt. Väga mõnus vahelduv maastik oli, kord orus põldude vahel ja mõlemad mäeservad väikelinnadega kaetud või siis üle mäeahelike väga käänulist teed. igav ei hakanud kordagi. Jõudsin Thessalonikisse ja seal hakkas jama pihta nagu ikka kui ettenägelik ei oleja kokkusattumused on erilised. kõik oli lihtne, enne olin kõik selgeks uurinud et pean hoidma E90/A2 maanteedele ja no risk for me. kõik oli ilus, linnad ka õiged, pakuti 3 linna: Athena, Varia (mille peale pidin mina hoidma) ja 1 suvaline. ja järsku jääb 2 linna ja maanteede nimed A1/E75 ja minu linn ka puudu. olin ainult sirgelt sõitnud ja ühtegi mahakeerakut ei ole, seega eksimise osakaal 0. ja siis keerasin maha maanteelt, sest ateena jääb hoopis vales suunas nagu ka E75 - nii teadsin. tegin siis muidugi vea, aga sain vähemalt linna peatänaval otse mereääres miski arvu km sõita ja siis ülipalavas leitsakus läbi linna tagasisuunas sõitma hakata ja tunde järgi asju otsima. õnneks nägin miskit ringtee silti ja see tundus paljulubav, saingi sama tee peale läbi pika häda tagasi, sõitsin miski austria numbriga auto taga - tõigi edu. kaval nipp, mida kasutan viimases hädas. järgmise ringiga lendasin sama risti järel bensukasse ostsin kaardi ja tankisin. kohe kui olin maksnud ja välja läinud tuli 1 teine tööline minu juures ja ütles pane kaart ära näe siit mine 50m tagasi keera vasakule ja paremale ja sõida ainult otse. HEA TEADA. See asi oli nii kavalalt seal korraldatud et sisuliselt tuli hoida ateena peale siis proovida teha tagasipööre kus oli silt et ei tohi teha ehk leida ise kuskil hiljem see võimalus ilma ühegi märgita mida oleksin tähele pannud. On ikka kino riik. pidevalt on nii, et koht kuhu tahad minna, aga mahakeerakul on hoopis teise linna nimi ja mõnikord lausa kohaliku tähestikuga ja proovi sa siis oma veerimisega seda teada õigel ajal. GPS on ikka tõeline jumala kingitus. 1,5h hiljem ja üsna läbihigistatuna sain siis õigele teele ja lasin 200km kiirteed ja siis 70km väikest mägiteed, mis oli väga kino ja pigem tühi ja hetkel olen Kastraki-s, mis on siis kurikuulsate mägitemplite lähedane linn. eesmärk oli küll Ionnasse jõuda, sest seal peaks Triumphi teenindus olema, aga lihtsalt ei jõudnud, sõitsin tänava peal ja nägin normal hotell, sõitsin edasi, aga keerasin kitsal teel hea nägemisega koha peal ümber. Lihtsalt ei suutnud enam, nii jänu ja väsinud olin. Pole mõtet riskida, Ionnasse aint miski 100km ka. Küll hommikul parema ilmaga ära katab selle. Panen paar pilti ka üles, mis siin kui seal tegin täna.

Sain siis leitsakus ainulaadse päevituse täna - MOTOMEHE PÄEVITUSE (kandsin lahtiseid kindaid siis täna):


Üks 6st mägikindlusest mis asub ca 10km2 sees:


üks turista tegi pilti ka minust ja mu tänasest riietusest selles leitsakus:


EDIT: kohalik hotelli admin küsis just kas tulid eestist rattaga siia, päris kamiakaze!

EDIT2: horvaatia motomehed kutsusid juba külla, aga katuus jaanipäevaga ja nad lähevad homme selles suunas kust mina tulin, seega EI. Homme võtan siis suuna Ioanniasse ja kui seal kõik libedalt läheb, siis edasi Albaania ja sihtpunktiks oleks Endine Jugoslaavia Makedoonia Vabariik. eks näis mis plaanist saab ja kui kaua piiripunktides aega kulub.

4200km sõidetud, ca 3000-4000km vastavalt marsruudi valikule jäänud.

7 comments:

Keiss said...

edu Priit, hoia lipp püsti ja sall kaelas! Sick vend oled, ma arvasin, et tuled ikka kodumaa poole tagasi...

Priidud said...

nalja teed või, sain ju kuldsetel perse pehmeks puhatud jälle, nüüd jälle hea sadulat hõõruda

Mees peab oma sõna ikka

Rainman said...

Sa oled ikka toeliselt mystiline vend, armu voi 2ra

Tahaks mone kysimuse kysida
1)Palju su tsikliga paagit2iega soita saab? Kuida ssa seda arvestad, et tee peale ei j22...
2) Kas sa ei karda seda, et su tsikkel annab otsad ja oled kuskil p2raporgus...kus esimene maja on nii 100km raadiuses...
3) Kas sa seda ei karda, et sind roovitakse paljaks ja viiakse sexorjaks kuksile Venemaale...

Runnar said...

nael kummi! lol@küsimused

Priidud said...

to rainman.

1. ca 220-250km, siis hakkab bensu tuli põlema ja peaks 50km veel sõita saama (17L paak)
2. kui seda karta siis ei tohiks üldse toast välja minna ka Eestis - selle jaoks on kindlustused, kaskod

vsiu100 said...

LOL@privadurrr :D

Priit, 3. küsimus?

aga edu ja pikka liugu.

Priidud said...

vsiu sa oled ju mind näinud. selles piisab vastuseks ma arvan.