Monday, June 28, 2010

32. Päev - Gibraltari, Portugali päikese all

Alustasin ligi 2h hiljem kui plaanisin kuna öösel ei sain alles 3st magama, ennem lihtsalt ei tulnud und. Ilmselgelt oli selle põhjuseks Laupäevane kella viieni ülevalolek, mistõttu ka järgmine päev kell 12 magama minekust ei tulnud suurt midagi välja. Ei hakanud ennast vägisi ka jalule sundima. Panin äratuse 2h hilisemaks ja olin välja puhanud ja sõit võis alata. Teatavasti on unisena sõit veelgi ohtlikum kui purjuspeaga sõit. Ei ole mõtet jamada.

Esimene siht Gibraltar. Eht koht, tõesti oli kahju, et ma sinna laupäeval ei läinud nagu korra planeerisin ja tervet päeva selle jaoks vabaks ei võtnud. Koht kuhu kindlasti tagasi minna mõne järgmise tripi käigus.

Tundus väga eht vanalinn ja üldse kuidagi omamoodi vahva. Ma pole kunagi nii palju rollereid korraga vist näinud kui seal. Kindlasti rohkem kui autosid, küsimus on ainult mitu korda rohkem. Pakun et 4:1 suht rollerite kasuks, vähemalt. Sai ka kurikuulsad ahvid looduses ära nähtud.


Päev jätkus ja järgmine siht Portugali maailma suurim päikeseelektri jaam. Jõudsin kohale, ilmselgelt pea vasakule-paremale käimas põldude vahel, et märgata kus need asuvad. Teadsin ainult et Emerelaja linna lähedal, mis oli ka gps aadressiks pandud. Sissesõidul ei märganud ja jõuan linna, näen jalkabaar. Pean kinni lendan sisse tellin jäätee ja otsin gps välja ja seletamine hakkab. Mitte sõnagi inglise keelt ei osata, kuid omastkäest tean vajalike sõnu nagu „solar“ ja „energie“ ja mõistetakse, keegi otsib mooobilist vastava pildi välja ja küsitakse „sie?“ Vastus jaatav. Näidati näpuga koht ette ja vaatasin viimased 10 minutit Hollandi-Slovakkia mängust, nähes ka viimase sekundi Penalti.


Hakkan sõitma ja imestus kui suur, suht minu tee kõrval asus, kuid kerge nurga all, seega sõites pigem ei saagi seda näha. Ikka suur ja lõputu tundus küll see väljak.

Ja tõesti paremat asukohta oleks raske soovida asupaigaks: kiiver pärasni lahti, kõik lukud ja taskud pärasni avatud ja tõesti õhku ei jätkunud, rääkimata veel sellest et sain oma „motopäevitust“ värskendatud ja kõik riideid seljast võttes olid enamus läbimärjad. Kui Hispaanias näitas sooja veel 30 kraadi, siis see oli Portugali kõrval jahe koht. Pakun 35 kraadi või rohkem, kahjuks üheski bensukas temperatuuri näitajta polnud. Netist uurides, väidetakse et 33 kraadi oli. Võimalik, igatahes tuul oli liiga palav, mis muutis asja eriti lämbeks. Siiski lõpmatu kord parem kui vihm.

Teepeal sattusin Elvas-sse. Oli huvitav ehmatus kui linnasilti nägin, et nüüd olengi siise Elvas jah. Kahjuks pilti ei saanud linna sümbolist teha, sest kui tahtsin teha olid järsku 2km peatumiseks kõrvale kõrge jalakäijate tee ehitatud ja taga oli maastur. seega 0 varianti peatumiseks. Leidsin siiski netist hea pildi:


Järgmine sihtmärk Castelo Branco ehk ööbimine. Sõidan väga maalilise künkalise looduse keskel ja tõesti nauditav oli. Üldse sõitsin enamuse teid pärast Gibraltarit väiksematel teedel täna. Jõudsin linna, gps näitab 20 öömaja varianti. Hakkan läbikäima, ei ühtegi, mis näeks öömaja moodi välja!! Lõpuks näen miskeid silte, esimene ei vii kuhugi, järsku ristmikul enam silte pole ja proovi sa aru saada mis suunas sa siis keerama paeks, proovin paari varianti ja tulemuseni ei jõua. Mõtlen, 1 veel ja kui tulemus negatiivne sõidan siit minema. Aitab jamast. Ja muidugi viimasega vedas ja 30 minutilist otsimist saatis lõpuks edu. Nägin isegi teist poolaega Brasiilia mängus.

Päev kokku umbes 750km. Lihtne ja mõnus.

Lisan pildid mõne aja pärast

No comments: