Tuesday, June 29, 2010

33. päev - Retk läbi hispaania

Alustasin nagu viimased päevad ikka päeva, uniselt. Juba 100km järel tegin bensukas peatuse, pähe tõmmatav higistamise vastane sukk hakkas kiivri all vastu pead soonima kuidagi ja jube ebameeldiv oli sõita, lisaks unisusele. Lendasin bensuka. Paak täis, Red Bull sisse, suka alla niiske taskurätt ja kohe enesetunne super ja sõit saab lustlikult jätkuda. Suund Santanderi peale.

Paar bensukat lasin veel kuni ühes bensukas hakkasin ketti õlitama ja vaatan, ohoo. Esiteks rehv hakkab ära väsima. Alles üleeile sõitma hakates vaatasin ja imestasin kui värske rehv veel on, et lasen isegi koduni äkki välja sellega. Enam seda ei usu.


Teiseks avastasin, et plastmass junn, mis numbrimärki kinni hoiab on kadunud. Hea, et vahetult enne reisi isal numbrimärgi igaksjuhuks kinni lasin kruvida. Ei kujuta ette neid sekeldusi, mis sellest oleks võinud tekkida kui politsei oleks huvi tundma hakanud mu vastu.


Jätkasin suunaga Santanderi poole ja isegi kiirtee oli nii kurviline kui kiirtee olla saab. Väga vahva oli sõita, kahjuks väikeseid teid ma piisavalt edukalt leida ei suutnud täna lõpp-peatuse poole. Aeg-ajalt leidsin mõned, aga jätkasin enamasti siiski kiirteel. Lõpus kui püreneed hakkasid, siis pärast Santander-Bilboa vahelise kiirtee järel, mis on vist ainuke kiirtee mida ma soovitaksin kõigile ilma kiirusele mõtlemata. Vapustav kiirtee, nii kurviline kui tavaline mägitee – lihtsalt laiem ja väga palju suuri sildu. Kohati sai päris mereääreski sõita ja kalurilinnu vaadeldud. Pärast seda keerasin alternatiivsele väiketeele: BI-633 peale, mis oli väga vahva loomulikult, eriti lõpp kus sai täpselt merekaldale ehitatud mägiteel sõita. Öömaja võtsin linna nimega Deba. Tundub normal, liivarand ja ilus park oli, sellest piisas.

Täna ca 820km. Nauditav päev.

No comments: